A tésztát bő, legalább tízszeres mennyiségű forrásban lévő sós vízbe tesszük. Keverés mellett az újraforrástól számítva 5-8 percig főzzük, majd szűrjük és ízlés szerint tálaljuk.
Ajánlott a főző vízbe egy ...evőkanál étolajat tenni, hogy a tészta összeragadását elkerüljük.
A rövidcső tészta, más néven cseresznye tészta vagy csemege tészta, rövid és henger alakú tészta, amely általában körülbelül 1-2 cm hosszú és átmérője is hasonló nagyságú. A neve a tészta rövid és vastag formáját tükrözi.
Ez a tésztafajta sokoldalú és könnyen elkészíthető, és kiválóan alkalmazkodik különféle ízvilágokhoz és receptekhez.
Konyhai hasznosítása:
Tészta saláták: A főtt és hűtött rövidcső tésztát kiválóan lehet használni salátákhoz. Kombinálja friss zöldségekkel, sajttal és öntettel a friss és tápláló ételért.
Bolognai szósszal: A rövidcső tészta remek választás lehet a húsos bolognai szósszal, amelyet paradicsomszósszal és darált hússal készítenek.
Sajtos tésztafélék: Készítsen sajtos tésztaféléket a főtt rövidcső tésztából sajtkrémmel és reszelt sajttal. Süssük addig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Tészta levesek: A rövidcső tészta hozzáadható levesekhez is, hogy azok táplálóbbak és telítőbbek legyenek. Adjunk hozzá egy adag főtt rövidcső tésztát a leveshez a teljes ételért.
Pasta primavera: Készítsen tavaszi zöldségekkel (például cukkini, sárgarépa, spárga) és olívaolajjal fűszerezett tésztaételt. A rövidcső tészta gyorsan fő, és remekül felszívja a szószokat és ízeket.
Ezek csak néhány ötlet a rövidcső tészta felhasználására, de valójában számos módon lehet alkalmazni a konyhában. Kísérletezzen bátran és fedezze fel a különféle ízletes ételeket, amelyeket ezzel a tésztafajtával készíthet!
Tápértéke:
A tészta tápértéke változhat a típustól, az összetevőktől és az előállítási módoktól függően. Általánosságban elmondható, hogy a tészta fő összetevői a liszt és a víz, de néhány fajta lehet tojással, esetleg más összetevőkkel is dúsítva. Itt van néhány általános tápanyagtartalom, ami a tésztára jellemző:
Szénhidrátok: A tészta fő forrása a szénhidrátoknak, amelyek fontos energiaforrást jelentenek a szervezet számára. A tészta általában magas szénhidráttartalommal rendelkezik, különösen a finom lisztből készült változatok.
Fehérjék: Bár a tészta nem kiváló fehérjeforrás, még mindig tartalmaz fehérjét a lisztből származó glutén miatt. A tojással készült tészták magasabb fehérjetartalommal rendelkezhetnek.
Rostok: A teljes kiőrlésű tészták általában nagyobb mennyiségű rostot tartalmaznak, ami segíthet az emésztésben és hozzájárulhat a teltség érzéséhez.
Vitaminok és ásványi anyagok: A tészta általában nem jelentős forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, de a teljes kiőrlésű változatok esetében tartalmazhatnak kis mennyiségű B-vitaminokat, vasat és egyéb ásványi anyagokat.
Dorka (Elégedett a termékkel) –
–
Gergely (Elégedett a termékkel) –
–
Marcell (Elégedett a termékkel) –
–
Bianka (Elégedett a termékkel) –
–
Adrián (Elégedett a termékkel) –
–
Adrián (Elégedett a termékkel) –
–
Alíz (Elégedett a termékkel) –
–
Nóra (Elégedett a termékkel) –
–
Kálmán (Elégedett a termékkel) –
–